پوشش داخلی پودر اپوکسی FBE

بهمن 1, 1399

پوشش داخلی پودر اپوکسی FBE

پوشش های FBE که در زمره پوششهای گرماسخت (Thermoset) طبقه بندی می شوند از سال 1950 با مقاصد گوناگون و از جمله به عنوان عایق الکتریکی به کار گرفته شده اند. اولین بار در سال 1959 ، R.Strobel آن را به عنوان محافظ خوردگی خطوط لوله معرفی کرد. در فوریه سال 1967 اولین خط لوله در نیومکزیکو با روش FBE پوشش دهی شد. از آن تاریخ به بعد فناوری تهیه پوششهای اپوکسی، روش های اعمال آن بر روی سطوح مختلف فلزی و غیر فلزی و بهبود خواص آن با هدف تامین نیازمندیهای موجود، پیشرفتهای شگرفی داشته و از ابتدای دهه پایانی قرن بیستم تاکنون این روند شتاب فزاینده ای یافته است.

امروزه تحقیق و توسعه و بهبودهای مستمر در حوزه پوششهای FBE قابل قیاس با هیچیک از انواع پوششها نیست به نحوی که پوششهای امروزی FBE جهت کنترل خوردگی در گستره وسیعی از صنایع، اقلیمها و شرایط محیطی ویژه مورد استفاده قرار می گیرد. پوشش های FBE ترکیباتی 100% جامد و فاقد حلال، شامل رزین اپوکسی (یا اپوکسی اصلاح شده و یا اپوکسی نووالاک)، عامل پخت (Curing Agent)، رنگدانه، کاتالیست، پرکننده ها، حجم دهندها و عامل جریان پذیری (Flow Agent) می باشند. مهمترین رزین اپوکسی در پوشش های FBE بر پایه فنل A و شناخته شده ترین نوع آن دی گلیسیدیل اتر بیس فنل (DGEBA) و معروف ترین عوامل پخت (هاردنر) دی آمینهای آروماتیک و آلیفاتیک هستند.

از ویژگیهای بارز پوشش های FBE می توان به درجه بالای چقرمگی، شبکه اتصالات عرضی بسیار مستحکم و گسترده، چسبندگی بسیار بالا به سطح کار، مقاومت بالای دمایی، مقاومت شیمیایی مطلوب در برابر انواع واکنشگرهای شیمیایی اشاره نمود. مهمترین معیارهای ارزیابی پوشش های داخلی محافظ خوردگی، مقاومت شیمیایی، مقاومت دمایی و میزان انعطاف پذیری می باشد. از خصوصیات ممتاز پوشش های FBE، تنوع این پوشش ها جهت سازگاری با شرایط متفاوت محیطی و دماهای مختلف بهره برداری است؛ از این جهت بسته به نیازهای ویژه هر پروژه می توان از پوشش FBE خاص و متناسب با شرایط خط لوله از نظر دما، فشار و محیط شیمیایی استفاده کرد.

مزایای پوشش های داخلی FBE

  • چسبندگی بالا به سطح فلز
  • مقاومت شيميايی
  • مقاومت بالا در برابر جدايش كاتديك
  • مقاومت در برابر Stress Corrosion Cracking
  • تعمير ارزان
  • پوشش يكسان در طول خط لوله اعم از بدنه اصلی لوله و نقاط جوش
  • مقاوم در برابر ميكروارگانيسم ها

دلایل استفاده از پوششهای داخلی FBE

  1. بهبود بازدهی جریان با کاهش زبری سطح داخلی لوله:
    زبری سطح پوشش داخلی بین 3 تا 5 میکرون اندازه گیری شده است. زبری سطح لوله پوشش نشده حدود 35 تا 85 میکرون می باشد. کاهش زبری در سطح پوشش باعث کم شدن اصطکاک و کمک به بازدهی بیشتر جریان (Flow) می شود.
  2. کاهش هزینه های پمپاژ:
    کاهش زبری سطح پوشش باعث کاهش نیاز به ایستگاه های پمپاژ می گردد. تحقیقات مستقل نشان می دهد در پمپاژ خطوط لوله با پوشش داخلی مشتری دو مزیت را خواهد داشت: الف) کاهش توان پمپاژ مورد استفاده در ایستگاه برای دست یابی به جریان دلخواه نسبت به خط لوله پوشش نشده. ب) نرخ خروجی بالاتر با صرف توان پمپاژ مشابه نسبت به خط لوله پوشش نشده.
  3. کاهش خوردگی در زمان انبارش:
    خطوط لوله پوشش نشده معمولاً مسافت زیادی برای رسیدن به سایت پروژه طی می کنند. در صورت عدم کارکرد خط لوله، خوردگی در طول زمان راه اندازی پروژه وجود خواهد داشت. یک خط لوله 200 کیلومتری پوشش نشده بطور میانگین قادر به تولید 150 تن ضایعات خوردگی خواهد بود که مدت زمان راه اندازی را افزایش خواهند داد و باید با روش های گران قیمت به گونه ای که آلایندگی زیست محیطی ایجاد نکنند دفع شوند، پوشش لوله ها این مشکلات را حل می کند.
  4. پیگ رانی موثر و ضایعات کمتر:
    زبری کم پوشش داخلی به اپراتور اجازه سرعت بیشتر جهت عملیات پیگ رانی و کاهش مقدار ضایعات حین پیگ رانی و در نتیجه کاهش هزینه های کاری خط لوله را می دهد.
  5. عدم نیاز به افزودنی ها و بازدارنده ها:
    به دلیل زبری کمتر در سطح پوشش داخلی، اپراتور لوله می تواند حجم افزودنی های کاهنده نیروی Drag به سیال را کاهش دهد که از مزایای آن می توان به موارد ذیل اشاره نمود: الف) کاهش هزینه های رانش حاصله از افزودنی ها ب) مشکلات آلایندگی کمتر مواد شیمیایی مورد استفاده. پ) عدم آلودگی سیال که از عمده مشکلات اکثر پالایشگاه ها و خطوط لوله است.
پوشش لوله

Leave a Reply

SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.
Cart